torsdag 3 januari 2008

På Lessing blir man inte less

'I am not lonely,' said Mary truthfully. Loneliness, she thought, was craving for other people's company. But she did not know that loneliness can be an unnoticed cramping of the spirit for lack of companionship.

3 kommentarer:

Matherial: sa...

Intressant om Lessing: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_745665.svd

Johan sa...

Lessing vet sannerligen hur man fångar en läsares intresse. Dock går hon vilse ibland. Som för en vecka sedan när hon försvann. Eller rättare sagt min bok. Emil hade städat... Fann boken igår igen under en byrå dit inga böcker kan komma utan att byrån lyfts och boken ifråga på ett eller annat sätt irrar sig dit innan byrån åter ställs på plats.

Detta är ingen anklagelse. Det är mer en stilla undran om spöken finns eller Emil är så disträ att det nästan är skrämmande... (Att han skulle gjort det med berått mod finns inte med på kartan.)

Caroline sa...

Det är vackert...och klokt så det förslår. Jag känner mig som en slända som surrar omkring i värmen o svettas och ser allt vad som försegår i det dammiga lilla huset med plåttak...

Eller rättare sagt, kände, eftersom jag sträckläste ut den och nu har lånat den vidare till vår Bubbla Linda som på ett nyblivet Mamma-vis hade förirrat sig i den falska Akademibokhandelsdjungeln.

Ser fram emot att diskutera lite Lessingness och dammiga varma hus.